Een winkel vol trouwjurken voor dé mooiste dag van je leven

Reviews trouwjurken Brabant Lia Hack C'est Moi Bruidsmode Bosschenhoofd tussen Breda en RoosendaalC’est Moi Bruidsmode heeft vele trouwjurken van mooie design merken met luxe, elegante en ongekende allure. Van een eenvoudige en simpele trouwjurk tot haute couture. Wij hebben een ontwerpster en stylist in huis. Het gaat van strak tot wijd en van klassiek tot modern. Al je wensen kunnen in vervulling komen! Kies in onze winkel uit ons zeer ruime assortiment trouwjurken.

Voor welke creatie je ook kiest, bij ons zijn al je benodigdheden te vinden. Goed Reviews trouwjurken Brabant Lia Hack C'est Moi Bruidsmode Bosschenhoofd tussen Breda en Roosendaaladvies is dan ook op zijn plaats, door middel van een mix & match principe gaan we samen met jou op zoek naar de juiste silhouetten, kleur en stofkeuze.

Kortom: bij ons ben je aan het goede adres! Ook voor alle trouwkleding voor de bruidsmeisjes, getuigen, familie en vrienden.

Klik hier voor vele voorbeelden van onze trouwjurken ↓Reviews trouwjurken Brabant Lia Hack C'est Moi Bruidsmode Bosschenhoofd tussen Breda en Roosendaal

Moda couture Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
Moda couture
Susanna Rivieri Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
Susanna Rivieri
Maggie Sottero Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
Maggie Sottero
Morilee Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
Morilee
Jarice Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
Jarice
BO'M from Mexico Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
BO'M from Mexico
Miss Kelly Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
Miss Kelly
Rosa Clara Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
Rosa Clara
Iryna Kotapska Trouwjurken Brabant Bosschenhoofd C'est Moi Bruidsmode
Iryna Kotapska

Trouwjurken of trouwjapons, ook wel bruidsjurken genoemd, is in de westerse cultuur doorgaans een lange witte jurk die door de bruid wordt gedragen op de huwelijksdag. De meeste bruiden geven de voorkeur aan een lange jurk, al dan niet met sleep. Ter completering van het geheel wordt op het hoofd vaak een sluier gedragen of een kunstig in het haar verwerkte versiering in de vorm van bloemen of linten. Wit was in de hogere klassen altijd al een veelvoorkomende kleur voor een bruidsjurk maar ook zilver en blauw waren populair. Rijke vrouwen droegen bruidsjurken van witte zijde; later werd ook mousseline gebruikt. Minder welgestelde vrouwen bleven gekleurde bruidsjurken dragen, van minder kostbare en kwetsbare stoffen als wol en katoen. Het witte van de jurk symboliseert de zuiverheid van de bruid. Doorgaans wordt “zuiverheid” vertaald met maagdelijkheid.

Deze symboliek verloor in de laatste decennia van de 20e eeuw bij de overgrote meerderheid van de getrouwde stellen in de westerse wereld echter haar betekenis. Vanaf de jaren 60 van de twintigste eeuw werden ook andere kleuren jurken populair. Toch trouwen de meeste bruiden in de 21e eeuw nog steeds in het wit, ondanks de veranderde opvattingen over seks voor het huwelijk. De gebruikte materialen zijn kant, tule, zijde, satijn inclusief het kostbare en zware satin duchesse, en (imitatie) bont. De stoffen kunnen zijn bezaaid met pailletten of pareltjes. Parels golden door hun gelijkenis met tranen lange tijd als teken van ongeluk en verwerkte men dus niet in een trouwjurk. Naar het schijnt werden er in West-Europa ten tijde van de Tweede Wereldoorlog – door de extreme schaarste aan materialen – hier en daar ook wel jurken van parachutestof gefabriceerd, zoals Jan Wolkers beschrijft in Serpentina’s Petticoat.

Voor bruid & bruidegom

Alles in onze winkel voor dé mooiste trouwdag! Maar ook alle trouwkleding voor de bruidsmeisjes, getuigen, familie en vrienden

Eigen atelier

Zonder probleem vakkundig onze nieuwe trouwjurken, trouwpakken, kinderkleding, damesmode en galakleding laten aanpassen

Trouwjurken passen?

We nemen graag de tijd voor jullie en werken daarom alleen op afspraak via 0622 83 33 73 of info@cestmoi-bruidsmode.nlReviews trouwjurken Brabant Lia Hack C'est Moi Bruidsmode Bosschenhoofd tussen Breda en Roosendaal